2 Nov

När du ådragit dig en idrottsskada av något slag

Idrottsskador kan uppstå på många olika sätt. Det kan handla om fallolyckor, överbelastning eller olyckor som inträffat vid kontakt med en annan person. Bara under 2023 har omkring 100 000 akuta idrottsskador blivit inrapporterade i Sverige. Har du drabbats av en idrottsskada finns det hjälp att få via naprapatisk behandling.

Olika typer av idrottsskador

Den vanligaste typen av idrottsskador är skador på knän. De uppstår inte sällan från löpning och olika sporter som belastar knäna, som exempelvis fotboll och innebandy.

Hälsporre är en annan vanlig idrottsskada som innebär att fotens hinna har blivit inflammerad. Det är ofta ett resultat av en felaktig belastning som pågått under en längre tid. Även skador som kalkaxel, muskelinflammation och muskelbristningar är vanliga typer av idrottsskador.

Få hjälp med att behandla idrottsskador

De naprapater som du kan hitta via naprapatlandslaget.se är utbildade i hur man på bästa sätt behandlar smärta och skador. Idrottsskador kan ibland vara komplicerade och kräva gedigen behandling för att läka. Därför är det viktigt att inte gå för länge med smärta. Om du märker att en skada inte blir bättre, bör du söka hjälp.

En naprapat kan även hjälpa till med att ta fram övningar som kan förebygga framtida skador.