Fotboll https://fotbollikristianstad.se i Kristianstad Wed, 27 Mar 2024 09:00:04 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Hur idrottsmedicinsk behandling kan hjälpa till med knäskador i fotboll https://fotbollikristianstad.se/hur-idrottsmedicinsk-behandling-kan-hjalpa-till-med-knaskador-i-fotboll/ Wed, 27 Mar 2024 07:00:00 +0000 https://fotbollikristianstad.se/?p=276 Knäskador är bland de vanligaste och mest frustrerande skadorna för fotbollsspelare. De kan inte bara orsaka smärta och obehag utan även leda till långa perioder av frånvaro från sporten. Tack vare framsteg inom idrottsmedicinen finns det dock effektiva behandlingsmetoder som kan hjälpa spelare att återhämta sig snabbare och minska risken för framtida skador. Förståelse för […]

The post Hur idrottsmedicinsk behandling kan hjälpa till med knäskador i fotboll appeared first on Fotboll.

]]>
Knäskador är bland de vanligaste och mest frustrerande skadorna för fotbollsspelare. De kan inte bara orsaka smärta och obehag utan även leda till långa perioder av frånvaro från sporten. Tack vare framsteg inom idrottsmedicinen finns det dock effektiva behandlingsmetoder som kan hjälpa spelare att återhämta sig snabbare och minska risken för framtida skador.

Förståelse för knäskador i fotboll

Fotboll är en sport som kräver snabba vändningar, plötsliga stopp och hopp, vilket lägger stor belastning på knäna. Vanliga knäskador inkluderar skador på korsband, meniskskador och patellatendinit (hopparknä). Förståelsen av dessa skador och deras påverkan på knäets funktion är avgörande för effektiv behandling och rehabilitering.

Diagnos och initial behandling

Den första steget i behandlingen av en knäskada är en korrekt diagnos, vilken ofta innefattar MR-undersökningar och fysiska tester. Initial behandling kan inkludera vila, is, kompression och höjning (VIKH-principen) samt antiinflammatoriska läkemedel för att minska svullnad och smärta.

Idrottsmedicinska behandlingsstrategier

Efter den initiala fasen fokuserar idrottsmedicinsk behandling på att återställa styrka, flexibilitet och stabilitet i knäet. Denna process kan innefatta:

  • Fysioterapi: En skräddarsydd fysioterapiprogram kan hjälpa till att stärka musklerna runt knäet, förbättra rörligheten och stabilisera knäleden.
  • Rehabiliteringsövningar: Specifika övningar utformade för att gradvis återintroducera belastning och rörelseomfång i knäet.
  • Biomekanisk analys: För att identifiera och korrigera rörelsemönster som kan ha bidragit till skadan eller öka risken för framtida skador.

Förebyggande av återkommande skador

En viktig del av idrottsmedicinsk behandling är att förebygga återkommande skador. Detta kan innebära att man arbetar med att förbättra spelarens teknik, användning av stödutrustning som knäskydd vid behov, och en gradvis återgång till spel för att säkerställa att knäet är fullständigt återställt innan spelaren utsätts för full belastning igen.

Moderna tekniker och framsteg

Tekniker som PRP-behandling (platelet-rich plasma) och stamcellsterapier blir alltmer populära inom idrottsmedicin. Dessa behandlingar, som fokuserar på att använda kroppens egna läkningsprocesser, visar lovande resultat för att påskynda rehabilitering och förbättra utfallen efter knäskador.

Sammanfattning

Idrottsmedicinsk behandling spelar en avgörande roll i rehabiliteringen av knäskador hos fotbollsspelare. Genom en kombination av skräddarsydda rehabiliteringsprogram, moderna behandlingstekniker och en fokus på förebyggande åtgärder kan spelare inte bara återhämta sig snabbare utan också minska risken för framtida skador. Med rätt stöd och tillgång till expertis inom idrottsmedicin kan fotbollsspelare återvända till planen starkare och mer motståndskraftiga än någonsin.

The post Hur idrottsmedicinsk behandling kan hjälpa till med knäskador i fotboll appeared first on Fotboll.

]]>
Anpassa fotbollsskorna efter spelstil och position https://fotbollikristianstad.se/anpassa-fotbollsskorna-efter-spelstil-och-position/ Tue, 05 Mar 2024 03:00:00 +0000 https://fotbollikristianstad.se/?p=268 Att välja rätt fotbollsskor är avgörande för din prestation på planen. Det handlar inte bara om stil eller märke, utan om hur skorna kompletterar din spelstil och position. Varje spelares behov är unika, och det finns skor designade för att maximera styrkor och minimera svagheter. Förstå spelpositionens krav Mittfältare behöver skor som erbjuder bra kontroll […]

The post Anpassa fotbollsskorna efter spelstil och position appeared first on Fotboll.

]]>
Att välja rätt fotbollsskor är avgörande för din prestation på planen. Det handlar inte bara om stil eller märke, utan om hur skorna kompletterar din spelstil och position. Varje spelares behov är unika, och det finns skor designade för att maximera styrkor och minimera svagheter.

Förstå spelpositionens krav

Mittfältare behöver skor som erbjuder bra kontroll och komfort för att kunna distribuera passningar effektivt över hela fältet. Försvarare å andra sidan, behöver skor som är robusta och ger extra skydd för att stå emot tacklingar och skydda fötterna. Anfallare ser ofta efter lätta skor som maximerar snabbhet och förbättrar skottprecisionen.

Teknologiska framsteg och anpassning

Teknologin bakom fotbollsskor har avancerat avsevärt, med material som erbjuder bättre känsla för bollen, förbättrad greppkonfiguration och viktminskning utan att kompromissa med styrkan. Till exempel, skor med olika typer av dobbar – rundade för naturligt gräs och platta eller smågummiknoppar för konstgräs – kan göra en stor skillnad.

Individuell anpassning

Det är också viktigt att överväga personliga preferenser och fysiska förutsättningar. Spelare med breda fötter eller de som är benägna att skador kan behöva skor med särskild passform eller extra stöd. Många märken erbjuder nu anpassningsbara alternativ, där spelare kan välja specifika element som passar deras behov bäst.

Underhåll för prestanda

Oavsett vilka skor du väljer är underhåll nyckeln till att bibehålla deras prestanda. Regelbunden rengöring, korrekt förvaring och att undvika onödig exponering för hårda ytor kan förlänga dina skors livslängd avsevärt.

Att investera tid i att välja rätt fotbollsskor för din spelstil och position kan göra en betydande skillnad på planen. Med rätt par skor kan du förbättra din komfort, prestanda och, viktigast av allt, njutningen av spelet.

Avslutningsvis

Att förstå vikten av rätt fotbollsskor sträcker sig bortom planen. Det påverkar även din förmåga att förebygga skador och bibehålla en god fotbollsfysik. Rätt val kan minska risken för vanliga fotbollsskador som stukningar, överbelastning och blåsor. Det är viktigt att inte underskatta betydelsen av att prova skorna ordentligt innan köp, att känna efter hur de stödjer din fotbåge och ger dig rätt balans. Vidare är det också avgörande att anpassa sig efter spelunderlaget. En spelare som ofta spelar på olika typer av underlag kan behöva överväga flera par skor för att optimera prestandan för varje specifik situation. Genom att noggrant välja skor som matchar både dina personliga och spelrelaterade behov, kan du höja din spelkvalitet och skydda din kropp mot onödigt slitage.

The post Anpassa fotbollsskorna efter spelstil och position appeared first on Fotboll.

]]>
Att planera den ultimata sportresan https://fotbollikristianstad.se/att-planera-den-ultimata-sportresan/ Thu, 18 Jan 2024 03:30:00 +0000 https://fotbollikristianstad.se/?p=265 När du planerar en sportresa är valet av evenemang avgörande. Tänk på vilken sport du brinner för och vilket evenemang som skulle vara en dröm att bevittna. Är det en klassisk fotbollsmatch i Premier League, en spännande Formel 1-tävling, eller kanske en historisk tennisfinal på Wimbledon? Ta reda på när och var de största händelserna […]

The post Att planera den ultimata sportresan appeared first on Fotboll.

]]>
När du planerar en sportresa är valet av evenemang avgörande. Tänk på vilken sport du brinner för och vilket evenemang som skulle vara en dröm att bevittna. Är det en klassisk fotbollsmatch i Premier League, en spännande Formel 1-tävling, eller kanske en historisk tennisfinal på Wimbledon? Ta reda på när och var de största händelserna äger rum. Glöm inte att beakta säsonger och klimat i de länder du överväger.

Boka din ultimata sportresa

När du bokar din ultimata sportresa hos GO Sport Travel, står du inför en värld av spännande möjligheter. Med deras expertis och skräddarsydda paket, kan du uppleva ditt favoritsportevenemang på ett sätt som överstiger förväntningarna. Vare sig det gäller en passionerad fotbollsmatch, en adrenalinfylld Formel 1-tävling, eller en storslagen tennisfinal, erbjuder GO Sport Travel en sömlös och fulländad resa. Från att välja det bästa evenemanget till att ordna med bekväma boenden och transport, tar de hand om alla detaljer. Detta garanterar en stressfri och minnesvärd sportupplevelse, anpassad efter dina unika intressen och önskemål.

Boka i god tid

För att undvika besvikelse är det klokt att boka både biljetter till evenemanget och researrangemang i god tid. Populära evenemang som OS, VM i fotboll eller NBA-finaler säljer ut snabbt. Jämför priser från olika leverantörer och överväg paketlösningar som inkluderar både biljetter, boende och eventuellt transport till evenemanget.

Hitta det perfekta boendet

Boendet spelar en stor roll i din resa. Föredrar du att bo nära arenan för att minimera resesträckor, eller vill du uppleva staden mer centralt? Hotell i närheten av stora sportevenemang kan vara dyra, så det kan vara värt att leta efter alternativ lite längre bort. Tänk på tillgänglighet till kollektivtrafik och hur lätt det är att ta sig till och från evenemanget.

Upplev destinationen

En sportresa handlar inte bara om själva evenemanget. Ta chansen att utforska destinationen. Varje stad eller land har sin unika kultur, mat och sevärdheter. Planera in tid för sightseeing, lokala restauranger och andra kulturella aktiviteter. Det ger din resa en extra dimension och gör den mer minnesvärd.

Säkerhet och praktiska tips

Säkerhet bör alltid vara en prioritet. Kolla upp lokala lagar och sedvänjor, speciellt om du reser till ett främmande land. Ha koll på viktiga kontaktuppgifter och adresser. Tänk också på praktiska aspekter som valuta, mobildata och försäkring. Se till att ha en plan för hur du hanterar nödsituationer.

Skapa minnen för livet

Det viktigaste med din sportresa är att skapa oförglömliga minnen. Ta många bilder, men glöm inte att också vara närvarande i stunden och njuta av upplevelsen. Oavsett resultatet av spelet eller tävlingen du bevittnar, kommer resan och upplevelserna runtomkring att vara något du bär med dig länge.

Att planera den ultimata sportresan kräver både förberedelse och flexibilitet. Genom att följa dessa tips kan du maximera din upplevelse och se till att din sportresa blir ett äventyr du aldrig glömmer.

The post Att planera den ultimata sportresan appeared first on Fotboll.

]]>
När du ådragit dig en idrottsskada av något slag https://fotbollikristianstad.se/nar-du-adragit-dig-en-idrottsskada-av-nagot-slag/ Thu, 02 Nov 2023 05:00:00 +0000 https://fotbollikristianstad.se/?p=262 Idrottsskador kan uppstå på många olika sätt. Det kan handla om fallolyckor, överbelastning eller olyckor som inträffat vid kontakt med en annan person. Bara under 2023 har omkring 100 000 akuta idrottsskador blivit inrapporterade i Sverige. Har du drabbats av en idrottsskada finns det hjälp att få via naprapatisk behandling. Olika typer av idrottsskador Den […]

The post När du ådragit dig en idrottsskada av något slag appeared first on Fotboll.

]]>
Idrottsskador kan uppstå på många olika sätt. Det kan handla om fallolyckor, överbelastning eller olyckor som inträffat vid kontakt med en annan person. Bara under 2023 har omkring 100 000 akuta idrottsskador blivit inrapporterade i Sverige. Har du drabbats av en idrottsskada finns det hjälp att få via naprapatisk behandling.

Olika typer av idrottsskador

Den vanligaste typen av idrottsskador är skador på knän. De uppstår inte sällan från löpning och olika sporter som belastar knäna, som exempelvis fotboll och innebandy.

Hälsporre är en annan vanlig idrottsskada som innebär att fotens hinna har blivit inflammerad. Det är ofta ett resultat av en felaktig belastning som pågått under en längre tid. Även skador som kalkaxel, muskelinflammation och muskelbristningar är vanliga typer av idrottsskador.

Få hjälp med att behandla idrottsskador

De naprapater som du kan hitta via naprapatlandslaget.se är utbildade i hur man på bästa sätt behandlar smärta och skador. Idrottsskador kan ibland vara komplicerade och kräva gedigen behandling för att läka. Därför är det viktigt att inte gå för länge med smärta. Om du märker att en skada inte blir bättre, bör du söka hjälp.

En naprapat kan även hjälpa till med att ta fram övningar som kan förebygga framtida skador.

The post När du ådragit dig en idrottsskada av något slag appeared first on Fotboll.

]]>
För dig som följer Manchester United https://fotbollikristianstad.se/for-dig-som-foljer-manchester-united/ Wed, 16 Nov 2022 05:00:00 +0000 https://fotbollikristianstad.se/?p=259 Det var 1878 som järnvägsarbetarna i Newton Heath bildade klubben Newton Heath Lancashire & Yorkshire Railway Cricket and Association Football Club. Genom åren har klubben bytt namn två gånger. Första gången var 1892, då klubben bytte namn till Newton Heath FC. 1902 fick klubben sedan namnet Manchester United FC. Världens största fotbollsklubb Klubben har alltså […]

The post För dig som följer Manchester United appeared first on Fotboll.

]]>
Det var 1878 som järnvägsarbetarna i Newton Heath bildade klubben Newton Heath Lancashire & Yorkshire Railway Cricket and Association Football Club. Genom åren har klubben bytt namn två gånger. Första gången var 1892, då klubben bytte namn till Newton Heath FC. 1902 fick klubben sedan namnet Manchester United FC.

Världens största fotbollsklubb

Klubben har alltså en lång och gedigen historia och väldigt trogna fans. Här i Sverige finns Red Army supportrar med klubblokaler runtom i landet. Där kan du ta del av gemenskapen och åka på resor över till Manchester. Eller varför inte se Europafinalerna tillsammans med andra medlemmar.

Vi har genom åren dessutom haft en hel del svenskar som åkt över för att spela i den anrika klubben. Det är alltså inte helt utan grund som Manchester United har så pass många svenska supportrar.

Stötta klubben

Du som supporter är viktig. Besök Supportersplace på nätet och stötta din favoritklubb genom att köpa fotbollsprylar och merchandise. Du kan hitta allt från lagtröjor, huvtröjor och kepsar till muggar, posters och nyckelringar.

Om du själv kanske inte är så intresserad av fotbollsklubben, men känner någon som är ett stort Manchester United fan så kommer du här kunna hitta många riktigt bra presenter som garanterad kommer bli uppskattade.

The post För dig som följer Manchester United appeared first on Fotboll.

]]>
Svenska casinon https://fotbollikristianstad.se/svenska-casinon/ Tue, 06 Sep 2016 23:43:57 +0000 https://fotbollikristianstad.se/?p=61 I Sverige har staten monopol på att bedriva kasinoverksamhet. Kasinospel får anordnas i Sverige fr.o.m. den 1 juli 1999 och detta görs via Casino Cosmopol vilket är ett helägt dotterbolag till det statliga spelbolaget AB Svenska Spel. Svensk lag är däremot underordnad EU-direktiv vilket gör att svenska staten delvis har fått backa från sitt spelmonopol. […]

The post Svenska casinon appeared first on Fotboll.

]]>
I Sverige har staten monopol på att bedriva kasinoverksamhet. Kasinospel får anordnas i Sverige fr.o.m. den 1 juli 1999 och detta görs via Casino Cosmopol vilket är ett helägt dotterbolag till det statliga spelbolaget AB Svenska Spel. Svensk lag är däremot underordnad EU-direktiv vilket gör att svenska staten delvis har fått backa från sitt spelmonopol. Inom EU råder principen om fri rörlighet för varor och tjänster vilket har gjort det fritt för svenska invånare att spela på casino på internet.Antalet casinon på internet har vuxit explosionsartat under en relativt kort period. Många aktörer på marknaden har kommit, vissa har lämnat och andra består. Även om du har lång erfarenhet från nätcasinon är det inte helt enkelt att hålla koll på alla spelbolag idag. Det är här casinonbonus.se kommer in i bilden.http://casinonbonus.se är en seriös och strukturerad guide på internet med oberoende recensioner av nätcasinon som hjälper till att botanisera i denna djungel. Som namnet kanske avslöjar behandlar denna sajt främst svenska casinon eller casinon där du kan välja svenska som språk. Vidare fokuserar personerna bakom guiden på några viktiga aspekter som ofta är av betydande intresse för svenska spelare.Säkerhet är en punkt som casinonbonus.se är noga med. När det handlar om ekonomi och pengaflöden är förtroende en ytterst viktigt punkt. Därför listar denna guide endast aktörer som de anser vara seriösa och som erbjuder säkra överföringar, båda vad gäller insättningar och utbetalningar, men även hur nätcasinona hanterar medlemmarnas personliga uppgifter.En fråga som många nätcasinospelare ställer är ifall de måste betala skatt på eventuella vinster. Casinonbonus.se guidar dig till de nätcasinon som drivs inom EU/ESS, dvs. de nätcasinon där du inte behöver oroa dig för att behöva deklarera dina vinster.Tillgänglighet och support när spelare har frågor eller i andra fall kan tänkas behöva komma i kontakt med spelbolagen är också något som casinonbonus.se har tagit i beaktande. De casinon som sajten har valt att recensera erbjuder samtliga kundsupport på svenska.Vidare är en tung punkt själva underhållningsvärdet och utbudet av spel som nätcasinona erbjuder sina spelare varför casinonbonus.se noga har undersökt detta område.Så innan du bestämmer dig för ett nätcasino så tag gärna Casinonbonus.seka till hjälp för att guide dig bland den mäng olika nätcasinon som finns på marknaden.

The post Svenska casinon appeared first on Fotboll.

]]>
Spelbolag med bäst bonus https://fotbollikristianstad.se/spelbolag-med-bast-bonus/ Fri, 27 Mar 2015 01:19:39 +0000 https://fotbollikristianstad.se/?p=48 Jag skrev tidigare om att betta på sport och tänkte här göra ett uppföljningsinlägg. Det gäller nämligen att hitta rätt spelbolag så att man får en bra spelupplevelse. Jag gillar spelbolagen som är generösa med bonusar och påhittiga med kampanjer. Detta är givetvis inte allt, men jag tänkte ändå fokusera på att ge lite tips […]

The post Spelbolag med bäst bonus appeared first on Fotboll.

]]>
Jag skrev tidigare om att betta på sport och tänkte här göra ett uppföljningsinlägg. Det gäller nämligen att hitta rätt spelbolag så att man får en bra spelupplevelse. Jag gillar spelbolagen som är generösa med bonusar och påhittiga med kampanjer. Detta är givetvis inte allt, men jag tänkte ändå fokusera på att ge lite tips för hur du känner igen en bra bonus.

Matchningsprocenten vid insättning

Ofta ser man insättningserbjudanden som matcher storleken på kundens insättning från 50 % upp till flera hundra %. Får du en insättningsbonus på 100 % som förmodligen är det vanligaste så får du alltså din insättning dubblad. En insättning på 100 kronor med en matchningsbonus på 100 % skulle alltså ge dig 100 kronor extra. En matchningsbonus på 200 % skulle ge dig 200 kronor extra och så vidare.Matchningsbonusen har nästan alltid ett tak. Taket brukar vara i storleksordningen 1000 kronor. Det kan dock både vara mer eller mindre. Taket är till för att man inte ska kunna få en i teorin oändligt stor bonus. Utan tak skulle man kunna sätta in 100 000 kronor och får 100 000 kronor extra i bonus vilket naturligtvis inte skulle vara hållbart för spelbolaget i fråga.

Flerstegsbonus?

Flera spelbolag jobbar med flera bonusar i olika steg. De flesta gör dock inte det. Kolla med ditt spelbolag om du kanske har multipla matchningsbonusar som väntar på dig och vilka villkor som gäller för varje eventuella bonus.

Att cleara sin bonus

En sak som man måste ha koll på när det gäller bonusar är att man måste se vad som krävs för att lösa ut bonusen. Det är väldigt sällan som man inte behöver göra någonting för att få ut bonusen. Med få ut bonusen menar jag alltså att göra den tillgänglig för uttag. Du kan nämligen inte bara sätta in 1000 kronor, få 1000 kronor extra och direkt ta ut totalt 2000 kronor. Du kan fortfarande bara ta ut dina 1000 kronor som du satte in. De övriga 1000 kronorna som du fått via matchningsbonusen måste du cleara genom att spela i spelbolaget. Det handlar kort och gott om att omsätta pengarna X antal gånger. Informera dig om hur många gånger du ska omsätta bonuspengarna innan du börjar spela med bonusen.

The post Spelbolag med bäst bonus appeared first on Fotboll.

]]>
Bollspark på ängen https://fotbollikristianstad.se/bollspark-pa-angen/ Fri, 20 Mar 2015 12:59:13 +0000 https://fotbollikristianstad.se/?p=45 Det är förbannat skönt att snön äntligen börjat smälta bort och att värmen fått marken att mjukna tillräckligt så att man kan spela lite fotboll utomhus. Jag och mina polare brukar gå ned till ängen och spela. Eftersom vi alla är före detta spelare är det ingen som har särskilt bra flås. Men vem bryr […]

The post Bollspark på ängen appeared first on Fotboll.

]]>
Det är förbannat skönt att snön äntligen börjat smälta bort och att värmen fått marken att mjukna tillräckligt så att man kan spela lite fotboll utomhus. Jag och mina polare brukar gå ned till ängen och spela. Eftersom vi alla är före detta spelare är det ingen som har särskilt bra flås. Men vem bryr sig. Vi brukar för det mesta stå med varsin boll och bara slå en massa frisparkar ändå. Jag vill definitivt påstå att jag är bäst av oss alla. Det kanske bara är Börja som kan mäta sig med mig.Vi spela också en del nick och volley. Reglerna är att man spelar som vanligt men bara göra mål på nick och volley. Det är helt okej att göra ett mål där den ena killen lobbar upp den till en annan snubbe på mållinjen som sedan vispar in den. Det finns inte heller någon offside eller några andra regler förutom att man måste göra mål på antingen nick eller på volleyskott. Det är helvolley vi pratar om också, märk väl. Det som gör det här till sjukt bra regler när man bara är ett fåtal som spelar är att man kan spela utan målvakter. Du kan liksom inte diva dig fram till ett friläge och bredsida in ett mål i tom bur. Står du helt fri får du sätta hem till någon som sätter in en boll på huvudet på dig.Jag drömmer om mina grymma mål som jag satt genom åren på nick och volley. Men jag kanske är en bättre framspelare när allt kommer omkring. Jag kan lägga ett dröminlägg i ett trängt läge till vilken gubbe i målområdet som helst.Ja det är bara för gött att det är vår kan man konstatera. Jag är verkligen ingen vinterkille utan känner mig bara fri när jag får stå och måtta hela dagarna.

The post Bollspark på ängen appeared first on Fotboll.

]]>
Spela på sport https://fotbollikristianstad.se/spela-pa-sport/ Sat, 14 Mar 2015 06:50:52 +0000 https://fotbollikristianstad.se/?p=42 Något bland det roligaste som finns är att spela på sport för riktiga pengar. Jag gillar verkligen Fantasy League och sånt men det är något visst med att spela på riktigt. Jag tycker uppenbarligen att det roligaste är att spela på spela på fotboll. Jag tycker om att spela på Allsvenskan, Serie A, Premier League, Ligue […]

The post Spela på sport appeared first on Fotboll.

]]>
Något bland det roligaste som finns är att spela på sport för riktiga pengar. Jag gillar verkligen Fantasy League och sånt men det är något visst med att spela på riktigt. Jag tycker uppenbarligen att det roligaste är att spela på spela på fotboll. Jag tycker om att spela på Allsvenskan, Serie A, Premier League, Ligue 1 och La Liga. Allsvenskan spelar jag på för att jag är svensk. För underhållningen är inte precis den bästa när det kommer till svensk fotboll. Men det blir bra diskussioner när det handlar om lokala svenska klubbar. Det är klart att det blir engagerade diskussioner när man träffar en Göteborgare som hejar på IFK Göteborg.Men jag tycker att spela på andra sporter också. Det är inte bara fotboll för hela slanten. NBA kan vara ganska kul att spela på. Det går massor av matcher i NBA hela tiden så det finns ofta något att spela på. Sedan har vi så klart andra amerikanska storsporter som hockey och amerikansk fotboll. Då är det NHL och NFL som gäller. Tycker man om att spela på en sport får man lätt upp farten och kan börja spela på andra sporter också!Vill man tjäna pengar på sitt sportspelande kan man dock få det tufft. Det är nämligen riktigt svårt att hitta så pass bra odds att man kan hitta bra spel dag ut och dag in. Detta är särskilt sant om man bara vill spela på stormatcher. I de mest uppmärksammade matcherna i hela världen som en Champions League-final kan vara riktigt svårt att hitta bra odds på eftersom så många har koll på den matchen. Men om du kan tänka dig att spela på matcher i de lägre divisionerna är det större sannolikhet att du hittar ett bra odds eftersom oddssättaren kanske inte har lika bra koll som du. 

The post Spela på sport appeared first on Fotboll.

]]>
Ett snyggt mål https://fotbollikristianstad.se/ett-snyggt-mal/ Fri, 13 Feb 2015 14:06:36 +0000 https://fotbollikristianstad.se/?p=39 Igår var jag ute på ängen och spelade lite boll med mig själv. Det är något av de få saker som jag är riktigt bra på att göra ensam. Det kan vara lite svårt att inte känna sig som en märklig person som spelar fotboll helt själv. Men jag tycker att det är kul så […]

The post Ett snyggt mål appeared first on Fotboll.

]]>
Igår var jag ute på ängen och spelade lite boll med mig själv. Det är något av de få saker som jag är riktigt bra på att göra ensam. Det kan vara lite svårt att inte känna sig som en märklig person som spelar fotboll helt själv. Men jag tycker att det är kul så vem bryr sig.Jag spelade med min favoritboll som är rätt skön. Jag köpte den för inte så längesedan för 199 kronor. Jag har en riktig skrytboll som jag sällan spelar med som är 100 gånger skönare dock. Det är VM-bollen från 2006 som heter Teamgeist som jag har. Det är en suverän boll, men jag lät den var hemma den här gången.Jag spelade hur som helst lite med mig själv och körde en del frisparkar. Det är bara en sådan sak som jag aldrig blir trött på. Jag kan skicka bollar i nät dag in och dag ut till solen går ned. Det är en av mina favoritsysslor. Efter kanske frispark nummer 30 fick jag till en drömträff. Från 25 meter ut drar jag en stenhård ytterskruv som går i höger stolpe och som sedan drar i vänster stolpe ni. Fantastiskt snyggt och jag önskar att jag hade det på film. Tyvärr har jag bara det på näthinnan. Men det gör ingenting. Jag har inget större behov av att visa upp min egen skicklighet. Jag är rätt nöjd med att få minnas det själv. Sedan är det inte så många som har vett nog att uppskatta ett fint mål heller. Såvida det inte är Zlatan som gör det då. Han kan göra en bredsida och så kommer någon nörd att producera ett filmklipp på 15 minuter som sedan delas 1 miljon gånger. Jag lär väl också dela det. Jag är inte missunnsam. Men det skulle så klart vara roligt om någon stod med kameran och filmade mina drömmål som kunde delas också!

The post Ett snyggt mål appeared first on Fotboll.

]]>