20 Mar

Bollspark på ängen

Det är förbannat skönt att snön äntligen börjat smälta bort och att värmen fått marken att mjukna tillräckligt så att man kan spela lite fotboll utomhus. Jag och mina polare brukar gå ned till ängen och spela. Eftersom vi alla är före detta spelare är det ingen som har särskilt bra flås. Men vem bryr sig. Vi brukar för det mesta stå med varsin boll och bara slå en massa frisparkar ändå. Jag vill definitivt påstå att jag är bäst av oss alla. Det kanske bara är Börja som kan mäta sig med mig.Vi spela också en del nick och volley. Reglerna är att man spelar som vanligt men bara göra mål på nick och volley. Det är helt okej att göra ett mål där den ena killen lobbar upp den till en annan snubbe på mållinjen som sedan vispar in den. Det finns inte heller någon offside eller några andra regler förutom att man måste göra mål på antingen nick eller på volleyskott. Det är helvolley vi pratar om också, märk väl. Det som gör det här till sjukt bra regler när man bara är ett fåtal som spelar är att man kan spela utan målvakter. Du kan liksom inte diva dig fram till ett friläge och bredsida in ett mål i tom bur. Står du helt fri får du sätta hem till någon som sätter in en boll på huvudet på dig.Jag drömmer om mina grymma mål som jag satt genom åren på nick och volley. Men jag kanske är en bättre framspelare när allt kommer omkring. Jag kan lägga ett dröminlägg i ett trängt läge till vilken gubbe i målområdet som helst.Ja det är bara för gött att det är vår kan man konstatera. Jag är verkligen ingen vinterkille utan känner mig bara fri när jag får stå och måtta hela dagarna.